Mikszáth Kálmán Líceum
Kompetencia mérés 2012 - eredmények
Kompetencia mérés 2012 - eredmények


Mint minden évben, idén is február végén tették közzé az előző évi kompetenciamérések hivatalos eredményeit. A mérések eredményéből az intézmény, az iskolafenntartó, az intézmény társadalmi környezete (szülők, diákok, egyéb partnerek) fontos adatokat, tényeket ismerhetnek meg az adott iskolában folyó pedagógiai munkáról (a konkrét - akár egyéni - eredményeken túl a becsült tanulói eredmények - fejlődési ütem, a családi körülmények tükrében vizsgált mutatók - CSH index, stb.).
Az országos kompetenciamérés eredményeit minden iskolának nyilvánosságra kell hoznia - azok egyébként mindenki számára hozzáférhetőek a http://www.kir.hu/okmfit oldalon is -, így ezt tesszük mi is, azzal a nem kis büszkeséggel, hogy eredményeink ismételten, a mérések bevezetése óta rendszeresen igazolják az intézményben folyó szakmai munka eredményességét, színvonalát, melyek alapján az országos élmezőnybe tartozunk. Az elért eredményeinket külső, tudományosan megalapozott, objektív mérések mutatják, igazolják, melyek elvitathatatlanok és megkérdőjelezhetetlenek, függetlenül az egyes iskolán kívüli szubjektív - a tényeket és az adatokat nem ismerő és nélkülöző - véleményalkotásoktól.

Bővebben...
 
Weöres Sándor szavalóverseny
Weöres Sándor szavalóverseny


Adriána emléklapja A Magyar Írószövetség Weöres Sándor születésének 100. évfordulóján Weöres Sándor szavalóversenyt rendezett.

A négy válógatón mintegy 100 középiskolást hallgatott meg a zsűri. Összesen 11 versmondó került a döntőbe, köztük Nagy Adriána, iskolánk tanulója (12.f).
A döntőt a Költészet Napján, április 11-én rendezték az Írószövetség székházában, a zsűri elnöke az Írószövetség elnöke, Szentmártoni János volt.

Nagyszerű művészi, előadói teljesítményekkel találkoztunk, Adriána szintén kiváló versmondással az 5. helyezést érte el.
Külön örömünkre szolgált, hogy elnyerte a zsűri egyik tagjának, Szersén Gyula színművésznek a különdíját.

Szívből örülünk Adriána -és így iskolánk- szép eredményének!

dr. Bálintné Hübner Judit

 
Tévhitek a rákról


A csapat tagjai
A Magyar Rákellenes Liga rendezésében 2013. március 22.-én Salgótarjánban vettünk részt már második alkalommal a tanévben, egy megyei középiskolások számára rendezett versenyen.
A verseny témáját, a ”Tévhitek a rákról” című szlogen adta. A megmérettetésen most 9 csapat szerepelt Nógrád megyéből és iskolánk csapata az előkelő II. helyezést érte el.
Felkésztő tanárunk: Sasfalusi Gáborné tanárnő volt.

A csapat tagjai:
Csintó Gréta 12.f,
Gecse Kinga 12.f,
Kakuk Marcell 12.f,
Szabó Vivien 12. f

 
Farsang a kollégiumban
Karácsonyi ünnepség 2012

 
Változások a 2013-ban felvételizőknek
Változások a 2013-ban felvételizőknek


  1. 2012 szeptemberétől az eddigi 20 helyett 25 százalék kell a ketteshez a közép- és az emelt szintű érettségin.
  2. Az OKTV-eredmények jutalmazása 2013-tól megváltozik: az 1-10. helyezés száz, a 11-20. ötven. A 21-30. pedig 25 pontot ér.
  3. Számos képzésnél szigorodnak 2013-tól a felvételi szabályok, egy vagy két új tantárgyból kötelező lesz az emelt szintű érettségi.
Bővebben...
 
Karácsonyi ünnepség 2012
Karácsonyi ünnepség 2012

 
A francia nagykövet úr látogatása a Mikszáthban
A francia nagykövet úr látogatása a Mikszáthban

A Francia Köztársaság magyarországi nagykövete, őexcellenciája Roland Galharague pásztói látogatásán az Akadémiai Pálmák Rend lovagi fokozatával tüntette ki a magyar-francia kéttannyelvű tagozat vezetőjét, Broszman György tanár urat.

2012. november 14-én a pásztói Mikszáth kéttannyelvű tagozatának abban a megtiszteltetésben volt része, hogy a franciás épület falai között fogadhatta Roland Galharague urat, a Francia Köztársaság nagykövetét, aki Cécile Fisteberg asszony oktatási együttműködési attasé és Gaid Evenou asszony nyelvi együttműködési attasé kíséretében töltött egy délelőttöt az iskolában.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
 
Design by FőnixNet Informatika Copyright © 2011 MKG Pásztó