Mikszáth Kálmán Líceum
Galíciában jártunk

Multilaterális ifjúsági csere Galiciában az Operation Friendship-pel
Izgalmakkal és bevallom félelmekkel érkeztünk meg 2006. 04. 10-én délelőtt a Ferihegyi repülőtérre.  Többségünknek ez volt az első repülése. Az izgalmunk nem volt alaptalan, mert kis késéssel indultunk, ami a következő repülést Münchenben kérdésessé tette, de szerencsére elértük a gépet. Éjjel érkeztünk meg Santiago de Compostela-ba ahol már várt minket kedves fogadópartnereink egyik tagja, Pascual.

Bővebben...
 
Helyünk Európában

A két tannyelvû oktatás nem tartozik a magyarországi oktatáspolitika nagy kedvencei közé. Kicsike is, meg olyan más, példának okáért igen macerás dolog beilleszteni az új típusú érettségi vizsga rendszerébe.

Bővebben...
 
A német csereprogram

Amikor megtudtuk, hogy lehetőségünk van egy csereprogramra a német diákokkal, mindannyian nagyon megörültünk. A cserekapcsolat Osterburken és Pásztó között volt.

Bővebben...
 
Német diákok a Dózsában

2006 április 7-én lehetőségünk nyílt arra, hogy egy kellemes délutánt tölthessünk a német cserediákokkal, akik a pásztói gimnázium vendégei voltak.

Bővebben...
 
Muy bien! (Valencia)

Hat pásztóinak sikerült találkoznia a tavasszal, ami itt nálunk még márciusban is kétségbeejtően váratott magára.
2006. február 18. és 23. között a Mikszáth Kálmán Gimnázium, Postaforgalmi Szakközépiskola és Kollégium három tanára (Herczegné Varga Ilona igazgató, Aurélien Atinsi, Buttyán Ildikó) és három diákja (Apjok Kitti, Jakab Anita, Scheili Eszter) a spanyolországi Valenciába utazott projekttalálkozóra egy európai uniós iskolai pályázat keretében.

Bővebben...
 
Operation Frienship Hungary

1999-ben hat Nógrád megyei középiskola és két diákönkormányzat csatlakozásával hivatalosan megalakult az Operation Friendship Hungary elnevezésű önkéntes szervezet

Bővebben...
 
<< Első < Előző 31 32 33 34 35 36 37 38 39 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
 
Design by FőnixNet Informatika Copyright © 2011 MKG Pásztó