Mikszáth Kálmán Líceum
„Ne gyújts rá!”
„Ne gyújts rá!”


A „Ne gyújts rá!” világnap alkalmából a Magyar Rákellenes Liga a megye középiskolásainak versenyt szervezett 2012. november 23-án Salgótarjánban a Balassi Bálint Megyei Könyvtárban.
Iskolánk is képviseltette magát a „Tiszta-Tüdők” csapatával, melynek tagjai voltak: Csintó Gréta 12.F, Kakuk Marcell 12.F, Gecse Kinga 12.F, Szabó Vivien 12.F osztályos tanulók.
A versenyen tíz középiskola vett részt, izgalmas feladatok, rejtvények, vetélkedők győztek meg bennünket arról, hogy soha ne szokjunk rá a dohányzásra.

Az eredményhirdetést nagy várakozással vártuk és örültünk az első helyezésnek.

Szabó Vivien 12.F


 
Why don’t you translate this into this?
Why don’t you translate this into this?


A fenti cím azt jelenti: Miért nem fordítod le ezt - erre? Volt, aki lefordította! Iskolánkból négy tanuló mehetett a Szent Imre Keresztény Általános Iskola és Gimnázium által Balassagyarmaton megrendezett idegen nyelvi fordítóversenyre angol és német nyelvből.

Tóth Szabina 11.a és Schramek Zsófia 12.f angolból, Csákvári Kinga 12.a és Farkas Niké 9.f pedig németből jelentkezett.

A verseny előtt angol nyelvből olyan nagy volt az érdeklődés – és a tehetséges diákok száma – hogy házi versenyt hirdettünk, melyen főként a 11. a-ból és a 12. f-ből vettek részt, de megjelent két kilencedikes is.

A versenyen igen szépen szerepeltünk, dicsőséget hozva a Mikszáthnak.

Bővebben...
 
A személyes kapcsolatok pótolhatatlanok
A személyes kapcsolatok pótolhatatlanok


A fenti gondolatot hangsúlyozta köszöntőjében Jürgen Halm, a németországi Baden-Württemberg tartományban található Osterburken polgármestere, amikor október 16-án fogadott bennünket, a pásztói Mikszáth Kálmán Gimnázium, Postaforgalmi Szakközépiskola és Kollégium igazgatónőjét: Herczegné Varga Ilonát, két némettanárát: Szabó Máriát és Balás Csabánét, a diákcserében részt vevő 11 magyar és 11 német diákot, az Osterburkeni Egésznapos Gimnázium (Ganztagsgymnasium Osterburken - GTO) igazgatóját: Willi Biemert, a szervezésért felelős kollégáit: Susanne Winckelt és Konstantin Kostadinovot, valamint a vendéglátó osztály osztályfőnökét: Dirk Schneidert.

Bővebben...
 
Mixátos siker a ballassagyarmati kémiaversenyen
Kémiaverseny

2012. november 7.-én a reggeli órákban vette kezdetét a balassagyarmati Szent Imre Gimnázium által megrendezett kémiaverseny, ahol iskolánk négy tanulója is részt vett.
A „bogárkák” két-két kísérletet mutattak be a közönségnek, akik izgatottan várták a végeredményt. Igazán színes műsorra került sor, Végh Zsófia (12.f) gyertyák segítségével illusztrálta a szén-dioxid jellemzőit, majd Gecse Kinga (12.f) fejlesztett elektromos energiát gyümölcsökből és hozott létre akkumulátort réz-szulfát oldatból. Assani Alexandra Mune (10.a) varázsolta el a közönséget titrálásával. Eredményes fellépésünket, Bata Gergely (11.f) zárta, egy látványos robbantással és égetéssel.
A csapat nagy sikert aratva elhozta az 1. díjat Bata Gergelynek, a 2. díjat Gecse Kingának és egy különdíjat Végh Zsófiának köszönhetően.

Gecse Kinga és Végh Zsófia (12.f)

Képek a versenyről

 
Halloween Party a Kollégiumban
Halloweeni Party a Kollégiumban


A múlt hét csütörtökön a kollégiumban egy hangulatos és szórakoztató halloweeni estén kapcsolódtunk ki a mindennapi megszokott tevékenységünkből. A hangulatunkat fokozták a játékos feladatok, melyeket a kollégiumi DÖK tagok vezettek.
Dekoráltuk az alkalomnak megfelelően az aulát, készítettünk plakátokat, írtunk rémnovellát, fejtettünk rejtvény. Az arcunkat , hajunkat a halloweeni kozmetikusok és fodrászok alakították, de szedtünk a földön szétszórt rizst és meggymagot is. Éhségünket és szomjunkat az előre elkészített halloweeni menűk oltották. Este a társalgóban filmet néztünk. Jól éreztük magunkat.

A képek megnézhetők itt

 
Őszi természetjárás
Őszi természetjárás


 
Beszámoló a bolgár csereprogramról
We Want To Be Free


2012. július 13 és 20 között Magyarországról hét fő vett részt bulgáriai csereprogramon. A pásztói Mikszáth Kálmán Gimnázium tanulói közül: Czene Fanni és Tóth Emília a 11.F osztályból, Dubrán Adrienn és Hajdú Anett a 10.F osztályból, valamint Hajdú Liliána, az egri Pásztorvölgyi Gimnáziumból. Felnőtt kísérőként Bogdán Dalma volt segítségemre a 13.F osztályból. A multilaterális cserén öt ország képviselői vettek részt: Bulgárián és Magyarországon kívül Spanyolországból, Portugáliából és Romániából érkeztek fiatalok. A csere helyszíne Veliko Tarnovo volt.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
 
Design by FőnixNet Informatika Copyright © 2011 MKG Pásztó