Mikszáth Kálmán Líceum
Kitüntetett pedagógusaink
We Want To Be Free


Iskolánk nevelőtestületének két pedagógusa részesült az elmúlt időszakban elismerő kitüntetésben

Bővebben...
 
"We Want to Be Free" Nemzetközi ifjúsági csere a függőségekről
We Want To Be Free


Az Európai Bizottság Fiatalok Lendületben Programja támogatásával a pásztói Mikszáth Kálmán Gimnázium, Postaforgalmi Szakközépiskola Diák- önkormányzata 2012. július 1-8. között három ország: Spanyolország, Olaszország és Bulgária fiataljait fogadta egy négyoldalú ifjúsági projekt keretén belül Budapesten.

Bővebben...
 
Tanévzáró ünnepély 2012
Tábortűz


 
Látogatás a visontai hőerőműben, és a gyöngyösi Mátra Múzeumban
Látogatás a visontai hőerőműben, és a gyöngyösi Mátra Múzeumban

A 9.a osztály természettudományos csoportja meglátogatta a visontai hőerőművet.
A kirándulásra 2012. június 13.-án került sor. Mindannyian nagy érdeklődéssel jártuk körbe és ismertük meg azt a helyet, ami a mindennapi életünkhöz szükséges energiát biztosítja.
50 perces utazás után megérkeztünk Visontára a hőerőműbe. Egy férfi fogadott minket, aki egy kis vetítés után körbevezetette csoportunkat és beavatott bennünket a hőerőmű rejtelmeibe. Mindenki élvezte, nagyon érdekes volt.
Ezután újra buszra ültünk és 10 perc után Gyöngyösön leszálltunk. A Mátra Múzeumba mentünk, ahol ismét körbevezettek minket. Nagyon érdekes volt ez is. Sokkal több információt kaptunk a természetről, mint amennyit eddig tudtunk.
Ez a kirándulás is nagyon jó hangulatban telt el.

Kasza Tekla 9.a

 
Osztálykirándulás Budapesten
Osztálykirándulás Budapesten

Május 7-én elutaztunk Budapestre. Először az állatkertet látogattuk meg, de felújítás miatt néhány állatot nem láthattunk. Sajnos az időjárás sem kedvezett nekünk, mert egész nap esett az eső. Ennek ellenére mindenki jól érezte magát.
Az állatkerti gondozók rövid bemutatókat szerveztek az állatokkal. Ezek nagyon érdekesek voltak. Két óra állatkerti séta után elindultunk a Csodák Palotájába, ahol körülbelül 4 órát tölthettünk érdekes bemutatókkal és kísérletekkel. Mindenki szabadon kipróbálhatott különféle fizikai kísérleteket, amelyek mellé útmutató és magyarázat is tartozott. Néhány kísérlet nagyon érdekes eredményt tartogatott a látogatók számára.
Miután mindent kipróbáltunk, filmeket nézhettünk kalózokról és vulkánokról. A program zárásaként egy fizikai kísérleteket bemutató előadáson vettünk részt. Gyorsan eltelt ez a pár óra, és 5 órakor már indultunk is haza.
A rossz időjárás ellenére egy nagyon jó napot zártunk le és mindenki nagyon jól érezte magát.

Oláh Kinga és Széles Attila 11a

 
Hét nap Spanyolországban
Hét nap Spanyolországban

Május másodikán hagytuk el Magyarországot Szabó Mária és Dánné Sályi Mária tanárnő vezetésével. Repülővel indultunk Budapestről a napfényesnek hitt Spanyolországba, de amikor megérkeztünk, szakadt az eső. Az ezt követő hét napban hasonló időjárás volt.
A szállásunk egy három csillagos hotel volt a vasútállomás közelében. Az első nap egy közeli kisváros középiskolájába mentünk, ahol megismerkedtünk a spanyol, az olasz és a bolgár cserediákokkal. Az óraközi szünetekben almákat osztottunk a diákoknak. Délután idegenvezetéssel sétáltunk Santiago de Compostelában, a világ egyik legismertebb katolikus zarándokhelyén. Megcsodáltuk a Szent Jakab-katedrálist, a San Martin Pinario kolostor fantasztikus faragott barokk oltárait és karzatait.
Az elkövetkezendő napokban anorexiával és bulímiával kapcsolatos előadásokon és workshopokban vettünk részt, különböző társadalmi problémák megoldására készítettünk plakátokat. Kirándultunk La Corunába, ahol megcsodálhattuk az Atlanti óceánt, a világörökség részét képező Herkules tornyot, a tengeri élet múzeumát és egy interaktív kiállítást az emberi testről. A vacsorák után általában a cserediákokkal kártyáztunk és beszélgettünk. Sok egzotikus ételt ettünk, általában tengeri halakat, kagylókat, és nagyon sok krumplit. Nagyon jól éreztük magunkat, maga a repülés is óriási élmény volt. Utazásunkat az Európai Bizottság Fiatalok Lendületben programja és a Pásztói Életesély Alapítvány támogatta.

 

 
Tábortűz
Tábortűz


 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
 
Design by FőnixNet Informatika Copyright © 2011 MKG Pásztó