Mikszáth Kálmán Líceum
Tavaszünnep a Magyar Postán
Tavaszünnep a Magyar Postán


Több éves hagyomány, hogy a Magyar Posta Központi Régióigazgatóságán a tavasz első napjaiban ünnepség keretében köszöntik a természet, a szívek ébredését és a kiemelkedő munkát végző dolgozókat. Iskolánkat érte az a megtiszteltetés, hogy az ünnepi alkalomhoz méltó műsorral köszönje meg az iskolánknak nyújtott sok-sok támogatást és egyben gratuláljon a Posta eredményeihez. Fellépő tanulóink: Simon Dorina 12.f osztályos tanuló az Oroszlánkirály című rajzfilm betétdalát játszotta el fuvolán. Józsa Benjámin a 13.f osztályból Tóth Árpád tavaszi verseiből szavalta el a Március és az Április címűt. Luleczky Judit 10.f osztályos diák a Tavaszi szél és az Ellopták szívemet című népdalokat adta elő. Székely Fruzsina szintén a 10.f osztályból Karinthy Frigyes Halandzsa című művét mondta el. Mikó Brigitta (12.b) és Tóth László (11.a) előadásában Küküllő-menti páros táncot láthattunk.

Diákjaink műsora nagy sikert aratva, méltó volt a mikszáthos hagyományokhoz.

Herczegné Varga Ilona
igazgató


 
Nógrád Táncegyüttes
Nógrád Táncegyüttes

A tanév utolsó Filharmónia programján vettünk részt március 7-én.

Az ország- és európa szerte ismert Nógrád Táncegyüttes műsorát láthattuk, akik az autentikus palóc táncokból mutattak be egy csokrot.

A táncegyüttes vezetője Szabó János -gyönyörűen kipödört bajússzal- nem csak tánccal, de szép szavakkal is mesélt a lányok és legények öltözetéről, a palóc hagyományokról, énekekről, zenéről, a palóc falvakról, a kivetkőzésről.

Jó volt hallgatni a szép palóc beszédét, látni a huncutul mosolygó szemét, és érezni a nép és hazaszeretetét.

Köszönjük, hogy itt volt velünk!

 
East Balkán – egy tragédia margója
East Balkán – egy tragédia margója


East Balkán – egy tragédia margója címmel szülőknek tartott előadást Dr. Zacher Gábor toxikológus főorvos. Az őszi nagysikerű rendhagyó órák után – melyeket a 9. és a 13. évfolyam diákjainak tartott a főorvos úr – az iskolavezetés úgy gondolta, hogy a szülőkkel is hasznos gondolatokat oszthat meg Dr. Zacher Gábor a drogokról, a szülő-gyerek viszonyról, őszinteségről, kamaszkorról… Ez így is történt – február 24-én délután közel 100 szülő és tanár valamint 20-30 diák, fiatal hallgatta szinte tátott szájjal a doktor urat, aki nem elsősorban a drogokról, drogprevencióról beszélt, hanem a felnőttek, a szülők, a társadalom, a közösség felelősségéről, mintaadásáról, az őszinte, bizalmon alapuló szülő-gyerek viszonyról, önmagunk formálásáról, a nemet mondás lehetőségéről, a 7 perces ementáli gyerekekről… - és mi szülők egyre mélyebben szálltunk magunkba, olykor nem is kicsit szégyellve magunkat, igazat adva a doktor úrnak, aki nemcsak – több mint két órás – előadásának tartalmával, hanem a csak rá jellemző előadásmódjával és stílusával is elbűvölt bennünket – nem csak a szülőket.

Köszönjük!

 
"Játssz és nyerj!"
"Játssz és nyerj!"

A "Spiel und Gewinn!" országos német nyelvi levelező versenyen az első félévben iskolánkból a következő tanulók vettek részt: Létai Nóra, Szemerády Enikő 13.f, Csépe Boglárka, Gasparin Fruzsina 12.f, Balázs Ákos, Batta Bianka, Fekete Kevin és Tóth Evelin 10.a. Közülük Batta Bianka és Tóth Evelin emléklapot kapott, Fekete Kevin pedig 88%-os teljesítményéért oklevélben részesült.

Mindannyiuknak gratulálok és további jó versenyzést kívánok.

Balás Csabáné
némettanár

 
Idegennyelvi szépkiejtési verseny
Idegennyelvi szépkiejtési verseny


2012 január 27-én egy izgalmas versenyen vehettünk részt 11 diáktársammal. Az egri Eszterházy Károly Főiskola által rendezett V. regionális szépkiejtési versenyen komoly eredményeket értek el iskolatársaim, melyet busás nyereményekkel jutalmaztak. Szuhán Zsófia 12. f osztályos tanuló első helyezést ért el, megnyert egy Samsung digitális fényképezőgépet. A többiek is szép teljesítményt nyújtottak, hiszen Szemerádi Enikő (13.f) és Gasparin Fruzsina (12.f) negyedikek, Laczkó Laura (12.f) pedig ötödik lett francia nyelv kategóriában. Az angol nyelvi kategóriában Szita Rebeka (12.f) hetedik helyezést ért el.

Ezúton szeretnék buzdítani mindenkit, hogy érdemes versenyekre eljárni!

Bogdán Dalma 12.f


 
Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny
Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny

Az Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny megyei fordulóját minden évben az előző évi nyertes iskola rendezheti.

Idén a Táncsics Mihály Közgazdasági, Ügyviteli, Kereskedelmi és Vendéglátó-ipari Szakközép- iskola és Szakiskola tarthatta a versenyt január 18-án.
Iskolánkat két tanuló képviselte: Kurunczi Eszter (13.b) és Nagy Noémi (12.a). Kurunczi Eszter kategóriájában megyei 3. helyezést ért el.

Eredményeikhez gratulálunk! További sikeres versenyzést kívánunk!

Volek-Nagy Krisztina
tanárnő

 
Mikszáth-napi történelem pályázat végeredménye
Mikszáth-napi történelem pályázat végeredménye

A Hajóépítés, hajózási technikák, hajószerencsétlenségek a történelemben című történelmi pályázatra 14 csapat nyújtotta be prezentációját és/vagy kreatív írásbeli anyagát (pl. hajónapló, útleírás, újság). A kétfordulós verseny végeredménye a következő lett:

I. hely: Cseng Ho dzsunkái Dedics Máté 13. a
II. hely: A viking hajók Kertész Krisztina, Farkas Attila, Porkoláb Péter 12. a
III. hely: A vikingek Czeglédi Katinka, Tóth Attila 13. b
III. hely: Cook kapitány hajói Juhász Fruzsina, Liki Stefánia, Szabó Klaudia 13. a

A Legjobb előadásért járó különdíj:
A vikingek, a középkor leghíresebb felfedezőiBerkes Dániel, Besze Márton, Hajdú Péter 10. f
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
 
Design by FőnixNet Informatika Copyright © 2011 MKG Pásztó