Mikszáth Kálmán Líceum
Kollégiumi gólyaavatás 2013
Kollégiumi gólyaavatás 2013


Katt a képre

Album megnyitásához katt a képre 
Őszi természetjárás 2013
Őszi természetjárás 2013


Katt a képre

Album megnyitásához katt a képre 
A 2013/2014-es tanév ünnepélyes megnyitója
A 2013/2014-es tanév ünnepélyes megnyitója


Katt a képre

Album megnyitásához katt a képre 
Biológia szaktábor a Mikszáthban
Biológia szaktábor a Mikszáthban


Csikszentmihályi Mihály gondolatainak jegyében – meg kell tanítani a gyerekeknek azt, hogy önmagáért élvezzék a tanulást, ne csak azért, hogy jó jegyeket kapjanak – szervezte a gimnázium természettudományos munkaközössége a nyári Biológia szaktárbort. Azon középiskolás diákok kapcsolódtak be a tábori munkába, akik kellő elhivatottsággal, tudással, akarattal és szorgalommal közelítettek a természeti jelenségekhez, problémákhoz és hivatásként is az orvosi, gyógyszerészi, biomérnöki, bionikai, agrármérnöki ill. a tanári pályát választották.
A szaktábort Herczegné Varga Ilona, Madjász Julianna és Várkonyi Bernadett tanárnők vezették: előadásokat tartottak, módszertani tanácsokat adtak a tanuláshoz, a versenyzéshez, a megmérettetésekhez.
A foglalkozások tartásába besegített Józsa Benjámin egykori Mikszáthos diák, aki vegyészmérnök hallgatóként mentorálta a tábori résztvevőket: segített a nehéz kémia feladatok megvalósításában, bemutatta a mérnöki képzés és pálya szépségeit, érdekességeit, míg Nádi Klára végzős gyógyszerészhallgató izgalmas kutatási anyagairól, gyakorlatairól készített prezentációival támogatta a tábori munkát.
A résztvevők számára a legmeghatározóbb élményt a meghívott szakemberek előadásai, bemutatói, vizsgálatai adták.
Csaba Ágnes szemész főorvos asszony hatalmas szenvedéllyel beszélt a 46 éve űzött hivatásáról, bemutatta mi mindenre lehet következtetni a szemfenék vizsgálatból – mindenki bepillanthatott társa szemébe, elemezhette a látottakat, majd Falusy Győző látszerész mutatta be, hogyan készülnek a minden kritériumnak megfelelő szemüvegek.
A legnagyobb felületű érzékszervünk a bőrünk sok-sok problémájáról hallhattunk Ozsvárt Teodóra kozmetikustól, aki mindenkinek segített a saját bőrét megismerni illetve meglepő volt a betegségek és a bőr közötti összefüggéseket megismerni.
Kováts Boldizsár fül-orr-gégész élvezetes, egész estét kitöltő előadása sok-sok új ismeretet, érdekességet és különleges történeteket, eseteket nyújtott a hallgatóságnak.
Bővebben...
 
Nem lehet elég korán elkezdeni
Nem lehet elég korán elkezdeni


2013. június 12-én került megrendezésre a Mikszáth Kálmán Gimnáziumban a már szinte hagyománynak számító biológia diákkonferencia, melyet a 12. osztályos biológia fakultációs csoport tartott.
Az év elején a csoport minden tagja kiválasztotta a szívéhez legközelebb álló a természetről vagy az emberről szóló témát, amiről egész évben tájékozódott és információt gyűjtött.
Ezeknek a kutatásoknak az eredményeit összefoglalva mindenki előadta a diáktársak, tanárok, szülők és vendégek előtt.
Ezzel is bizonyítva, hogy a kutatómunkát nem lehet elég korán elkezdeni.

Szomszéd Renáta a boldogsághormonról, Kováts Domonkos a csonttörésről, Ferenczi Vivien a gerincproblémákról, Tóth Laura az agy tanulási módszereiről, Halama Renáta a drogfüggőségről, Gecse Kinga a fájdalomcsillapításról, Csonka Dorottya egy gyógyszertárról, Csintó Gréta a lovas terápiáról, Kurunczi Lilla az állatokkal történő gyógyításról, Mező Balázs a hüllők tartásáról, Szemerády Dóra a kávéról és a koffeinről, Tóth Áron a jobb-bal agyféltekéről, Schramek Zsófia a pacemakerről, Kaldenecker Edina a mélytengeri kutatásokról, Alattyáni Szilvia pedig a plankton projektről tartott előadást.
Bővebben...
 
Diáknap 2013
Diáknap 2013


Katt a képre

Album megnyitásához katt a képre 
Tábortűz 2013
Tábortűz 2013


Katt a képre

Album megnyitásához katt a képre 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
 
Design by FőnixNet Informatika Copyright © 2011 MKG Pásztó