Nem lehet elég korán elkezdeni
Nem lehet elég korán elkezdeni


2013. június 12-én került megrendezésre a Mikszáth Kálmán Gimnáziumban a már szinte hagyománynak számító biológia diákkonferencia, melyet a 12. osztályos biológia fakultációs csoport tartott.
Az év elején a csoport minden tagja kiválasztotta a szívéhez legközelebb álló a természetről vagy az emberről szóló témát, amiről egész évben tájékozódott és információt gyűjtött.
Ezeknek a kutatásoknak az eredményeit összefoglalva mindenki előadta a diáktársak, tanárok, szülők és vendégek előtt.
Ezzel is bizonyítva, hogy a kutatómunkát nem lehet elég korán elkezdeni.

Szomszéd Renáta a boldogsághormonról, Kováts Domonkos a csonttörésről, Ferenczi Vivien a gerincproblémákról, Tóth Laura az agy tanulási módszereiről, Halama Renáta a drogfüggőségről, Gecse Kinga a fájdalomcsillapításról, Csonka Dorottya egy gyógyszertárról, Csintó Gréta a lovas terápiáról, Kurunczi Lilla az állatokkal történő gyógyításról, Mező Balázs a hüllők tartásáról, Szemerády Dóra a kávéról és a koffeinről, Tóth Áron a jobb-bal agyféltekéről, Schramek Zsófia a pacemakerről, Kaldenecker Edina a mélytengeri kutatásokról, Alattyáni Szilvia pedig a plankton projektről tartott előadást.

A konferencia nemcsak az előadók kommunikációs és előadó képességeit fejleszti, de segít a vizsgadrukk leküzdésében is. Mindannyian hálával tartozunk ezért tanárunknak Herczegné Varga Ilonának, hogy az egész évben aktív biológia óránkon kívül más szabadidős tevékenységet is lelkesen és teljes odaadással szervez tanítványainak, természetesen mindezt a biológia bűvkörében. Ide értve a diákkonferenciát, a tehetséggondozást, a nyári tanulmányi tábort és a ráadás kémia órákat is.
Remélem, hogy ezzel a konferenciával sikerült egy igazi hagyományt teremteni és a soron következő biológiafakultációs növendékek is követik példánkat.

Tóth Áron 12.f osztályos tanuló, műkedvelő biológus

 
 
Design by FőnixNet Informatika Copyright © 2011 MKG Pásztó